tisdag 7 november 2017

På antikmarknad i franska Angers




Härlig stämning

Vi lyckades pricka in rätt helg igen vid höstens resa till Angers i Frankrike. Första helgen i varje månad pågår nämligen antikmarknad på gatorna i den charmiga lilla staden. Älskar stämningen och att strosa runt och kika på allt man bara skulle vilja plocka in i en stor container och ta med sig hem till Sverige.



Tvillingarna

Den här kaxiga lilla pojken som dessutom hade en tvilling gömd bakom dörrarna på släpet kunde man ju inte annat än älska. Kan absolut föreställa mig både honom och brorsan hemma i trädgården.




Toto och Titine

Nu fick det ju bli något mer hanterbart som fick plats i resväskan och det här lilla oemotståndliga paret gick rakt in i hjärtat. Toto och Titine heter dom. Namnen står på den svarta sockeln dom står på fast det inte syns på bilden. Dom är numrerade också. Tillåt mig att presentera nr 43 och 44. Lagom patinerade och trevliga 30-talsfigurer.

Brickan i bakgrunden charmade mig också med sitt förtjusande blommotiv som känns väldigt franskt och som passade precis i makens stora resväska.




Vinterns pannacotta 

Det fanns verkligen ALLT på antikmarknaden och ett gäng tunga glas på fot som det blir väldigt trevligt att servera pannacotta i letade sig också till mitt hjärta. 10 Euro för 6 glas var ett kap.  Packades varsamt in i tidningspapper och fick för säkerhets skull åka med hem i cabinväskan.




Eldorado

För en trädgårdsnörd var det ett eldorado med vackra kannor, vattenkannor, zinkhinkar, krukor i terrakotta och allt möjligt att plantera i. Det fattades bara den där containern att frakta hem allt i.


 


Färskt bröd

I Stadsparken blommade fortfarande dahliorna. Så vackra tillsammans med svartkål. Ett mönster som upprepades flera gånger. Väldigt mysigt att strosa omkring i parken för att sedan slinka in någonstans för en rykande varm risotto eller en smarrig pastarätt. Vi tog dagen som den kom. Åt långfrukost hos son med flickvän där vi började dagen med ett besök på kvarterets bageri. Färskt bröd är ett måste i Frankrike och tänk att Pain au Chocolat slank ner hur lätt som helst till frukost.


  


Tomglor och läser

Det är så skönt att åka i väg och ladda batterierna även om det tar många timmar med bil, flyg och tåg innan man väl är framme. Till och med 4 timmars mellanlandning på en nästan folktom flygplats i Bryssel kan vara påfyllande när man sitter och tomglor eller fastnar i en feelgoodroman. Miljöombyte utan TV, nyheter och uppkoppling i utbyte mot trevligt umgänge, god mat och mysig atmosfär gör underverk för en lättpåverkad själ.

Gillar Frankrikes livsstil skarpt - att gå ut och äta gott och umgås på kvällarna på ett helt annat sätt än hemma i Sverige. Ser redan fram mot nästa Frankrikebesök !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

  1. Åh alltså... mecka för samlare som vi :D

    SvaraRadera
  2. Vilken drömresa! Förstår så väl dina kliande fingrar. Tur att du inte hade tillgång till en container kanske?
    Bästa med att resa till ett intressant ställe är miljöombytet, att se världen genom andra glasögon än de hemvanda. Idéer och inspiration ger ny energi så jag tror du är fulltankad!

    Ha det fint hemma också.
    Kramar från Eva-Mari... lite lagom avundsjuk...

    SvaraRadera
  3. Åh, vad mycket vackert och intressant! Där skulle man varit ;)

    SvaraRadera
  4. Elsker også den franske måde at leve livet på. Har haft hus både i Provence og senere i Champagne samt lejlighed i Paris. Desværre måtte jeg opgive både hus og lejlighed, da min mand døde, og én indkomst ikke rakte til den slags luxus. Men så er det jo godt, at jeg har uendeligt mange gode minder, og at andre som du også værdsætter gallernes levevis.
    Fortsat rigtig god ferie i Hexagonen
    ønsker
    Jytte
    www.danishknitdesign.com

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig energiinjektion du fick där - och vidarebefordrade till oss. Tack för den! När jag ibland suckar över att det tar så lång tid att köra genom Sverige för att komma ut på kontinenten behöver jag bara en bild från en fransk loppmarknad för att veta att det är värt det. Värst är det ändå för maken som måste fixa att stuva in mina fynd i bilen.

    SvaraRadera
  6. Låter som en mycket avkopplande och mysig resa. Tomgloende är underskattat! Jättefina fynd. Jag är helt förälskad i både barnen och brickan. Ska bli kul att se i kommande installationer.
    Kram
    /Anette

    SvaraRadera
  7. Vilket mecka för oss samlare :) Livsfarligt för plånboken också ha ha men ack mysigt! Ha de bästa av dagar nu...
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa